Alla inlägg den 13 januari 2009

Av Ivan Johansson - 13 januari 2009 07:10

 Völkl Tigershark 12 foot powerswitch - 5 (5) Mössor!


Nu har jag åkt på mina Tigershark en vecka i Sälen. Det var mest pistat underlag och då mestadels packad konstsnö. Jag testade även lite puckelpist och 4 cm nysnö. Jag testade med Powerswitchen "on" och "off" och jag kan inte säga annat än att jag är extremt nöjd med skidorna!

De får 5 Stenmarksmössor av 5 möjliga.


Skidorna:

  • är extremt stabila i alla farter
  • har extremt bra kantgrepp, det står "FOR SUPERIOR EDGE CONTROL" på skidan... Det känns inte som det går att tappa greppet ens på blåis om man kantställer ordentligt. Grymt!
  • har powerswitch on/off och det är märkbart. Skidan blir styvare och kräver mer kraft/fart för att kunna nyttjas för fullt. I off går det att "slöåka" lite mer.
  • beter sig som förväntat i alla lägen. Man känner att man kan lita på skidorna och man kan höja blicken.
  • funkar bra även i puckel även om det är i pisten de excellerar.

Det enda negativa jag kan komma på är att "fjädrarna" (eller vad det var) kunde höras ibland som ett "skrammel" om man slår i skidan t ex i ett gupp i liften. Det är dock inget man hör när man åker.

En intressant oviktig detalj jag fick reda på angående dessa skidor är att 8 Foot, 10 foot resp 12 Foot refererar till olika storlekar på hajar och har inget med skidans radie eller något att göra. De olika skidorna har olika måttförhållanden och 12 Foot är "bredast".



Ovido - Quiz & Flashcards